Köszöntjük oldalunkon, egyedi ajánlatot kérjen elérhetőségeinken: info@legkondivarazs.hu Tel: 06203266411

Blog
2020.10.29 11:27

új épületekre vonatkozó 2021-es energetikai előírások

Azoknak az épületeknek, amelyek 2021-ben szereznek használatbavételi engedélyt, kötelezően teljesíteniük kell a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait. A követelménynek történő megfelelést az ingatlanra készült energetikai tanúsítványban elért legalább BB minősítés igazolja. Az előírás új épületek építése mellett meglévő ingatlanok jelentős felújítása esetén is kötelező érvényű. Az új épület az előírtnál magasabb energiahatékonyságú is lehet, így BB-nél jobb energiaosztályba is tartozhat, rosszabba azonban nem. 

A közel nulla energiaigény követelménye figyelembe veszi az épületben felhasznált energiahordozókat, például azt, hogy gázzal, tűzifával vagy épp távhővel fűtünk. A közel nulla energiaigény követelményének eléréséhez az energiafogyasztás legalább 25%-át megújuló forrásból kell fedezni. Ha megújuló energiaforrásból származó energia nincs felhasználva az ingatlanban, a követelményszint nem teljesül, a BB minősítés nem adható ki a használatbavételkor végzett energetikai tanúsítás során, így az ingatlan használatbavételi engedélyt sem kaphat!

Jogszabály:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0600007.tnm&bx_sender_conversion_id=0&utm_source=newsletter&utm_medium=mail&utm_campaign=ramsz_net_p_nteken

Segítünk, Webshopunk széles választékot kínál, hőszivattyú, és hővisszanyerős szellőztető rendszerekből. Melyek beszerelését és telpítését is igény szerint vállaljuk.