Köszöntjük oldalunkon, egyedi ajánlatot kérjen elérhetőségeinken: info@legkondivarazs.hu Tel: 06203266411

Prana Basic 200G Hőviszzanyerős szellőztető WIFIS

PRANA – innovatív hőcserélős szellőztető
Hagyományos szellőztetés esetén a lakás télen kihűl, nyáron felmelegszik.
Helyi hővisszanyerős készülék esetén az elhasznált meleg levegőt eltávolítjuk a szobákból, a hideg levegőt kívülről a falba épített hőcserélőn felmelegítve keresztül vezetjük be.

1-4 db fali készülék beépítésével – légcsatorna csövezés kiépítése nélkül is – akár a teljes lakás vagy ház légcsere szükségletét biztosítani lehet.

A Prana szó jelentése: élet, energia, lélegzet
A Prana kifejlesztésekor a fő cél a legmagasabb energetikai hasznosítás mellett a természetes jó levegőminőség biztosítása is volt. A fejlesztők ezért úgy döntöttek, hogy lemondanak a mesterséges levegőszűrő betétek használatáról, amely a bakteriológiai szennyeződések fő forrása lehet. A felhasználók esetleges figyelmetlensége vagy nemtörődömsége az elkoszolódott szűrők cseréjét elhalaszthatja, amely a levegő minőségét ronthatja.

Az egyedi szerkezeti kialakítás, a ciklonos szűrési technológia lehetővé teszi, hogy a kívülről bejutó por és szennyeződések nagy része ne jusson a lakótérbe, de a levegő megőrizze a természetességét, egészséges ionos összetételét, bioenergetikai tulajdonságait.

A szellőzőgép a helyiség elhasznált, nedves áporodott, szennyezett (por, füst, CO2, vegyi anyagok) levegőjét kivezeti és biztosítja beáramló friss levegőt kívülről.

A szerkezeti felépítése biztosítja, hogy a két levegő nem keveredjen.
Hengeres szerkezete és RÉZ HŐCSERÉLŐJE biztosítja a hatékony hőátadást. A réz hőcserélő – azon kívül, hogy kiváló hővezető – antiszeptikus tulajdonsága révén természetes fertőtlenítést biztosít (hasonlóan az ezüsthöz).

Az energia-visszanyerés mértéke a Prana hővisszanyerő rendszer esetén eléri a 91%-ot (A+)

A hővisszanyerős szellőztetők egyre népszerűbbek, mert ezek a rendszerek télen a hőt, nyáron a hűvöset a házban tartják, ezzel jelentős megtakarítás érhető el a fűtésen és a klimatizáláson
(a Prana készülék átlagos fogyasztása mindössze 30 W * h.)

A Prana rekuperátor egy olyan ellenáramlású mechanikus szellőztető rendszer, amelyben az elszívás és a légbevezetés egyidejűleg történik, keverés nélkül, ellentétben a kerámia-betétes hőcserélők
Részletek
Készülék átmérő (mm) 200
– szigeteléssel (mm) 210
Falátvezetés lyukméret (mm) ≥ 215
Falátvezetés hossz (mm) * 400 – 440

Ajánlott helyiségméret (m2) < 60
Légcsere (m3/h)
– beszívás 135
– kifújás 125
– éjszakai/minimum mód 25
Áramfogyasztás (W/h) 7-32
– “mini-fűtés” funkció (opció) 55
Hőcserélés hatékonysága (%) 88
Hangnyomás (dB(A))
– 3m 13/24
– 1m 21/36
Súly (csomagolással) (kg): 5,8
Csomagolási méretek: 750х250х250
Feszültség
(szoftveresen állítható) 220-250V / 50Hz
IP védelem IP24
Szabályzás Távirányító (Dimmer opció)
Garancia 2 év
Üzemi hőmérséklet
– beltér +5 – +35 ºС
– kültér -25 – +45 ºС- 9 program, ( ventilátor fokozat) található benne,
- Infrás távírányítóval melynek kezelhetősége egyszerű
- Bluetooth kapcsolatos (nem wifis!)

*A Prana-200G rekuperátor két fix beépítési hosszúságban rendelhető (47 cm és 53 cm falban lévő hőcserélő/munkamodul hosszúság), amely nem állítható.
Amennyiben a fal vastagsága ettől eltér, kisebb falvastagság a hőcserélő hosszabb külső kinyúlását eredményezi,
nagyobb falvastagság esetén hőcserélő toldható. A munkamodul külső túlnyúlását, kilógását a falhoz illő egyedi takarással vagy karimával lehet elrejteni.
( 40 cm falvastagság alatt nem ajánlott, a Prana-150 egyedileg rendelhető 40 cm munkamodul hosszúsággal is, de a hatékonysága a rövidebb hőcserélő miatt így csökken, kb. 75% )
Adatok
Gyártó:
Kína
Cikkszám:
0558